Kennisgeving

Logo Amsterdam

Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Kiosken

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 11 juli 2016 het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Kiosken vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Kiosken wordt begrensd door plangrenzen van de onderliggende bestemmingsplannen Admiralengracht, Kolenkitbuurt, Laan van Spartaan, Erasmuspark en Robert Scottbuurt, De Baarsjes 2006, Admiralenblok, Oud-West, , Westerpark Zuid, De Hallen Tramremise, Spaarndammers en Zeehelden, Overbrakerpolder 2013, Mercatorpark 2013, How to meet an angel, GWL terrein, Bos en Lommerplein 2013, In den Gulden Winckel, Augustinuspoort, Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit), Kop van Jut, Rond de Graven en Landlust en Gibraltarbuurt.

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in de aanpassing van de mogelijkheden in genoemde bestemmingsplannen om kiosken te kunnen realiseren. Kiosken zijn nu bij wijze van recht in de bestemmingsplannen van stadsdeel West opgenomen, waardoor sprake is van een gebonden beschikking indien de aanvraag voor een kiosk niet in strijd is met de opgenomen criteria. Daarbij is geen ruimte voor een belangenafweging, doch slechts voor een geobjectiveerde toetsing.

Het is wenselijk dat niet alleen wordt getoetst aan de opgenomen criteria, maar dat alle belangen integraal worden meegewogen. Hiertoe komen in de bestemmingsomschrijving en in de afwijkingsmogelijkheden de kiosken te vervallen, waarbij bestaande kiosken wel positief worden bestemd

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Kiosken ligt met ingang van donderdag 14 juli 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Het stadsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Kiosken met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0363.E1601PBPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. mr. Frank Arents.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuid/West, mr. Frank Arents telefoonnummer 020-2530174.

Amsterdam 13 juli 2016

burgemeester en wethouders

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

Naar boven