Publicatie

Logo Lelystad

Vaststelling beheersverordening Stadshart, Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 juli 2016 de beheersverordening Stadshart heeft vastgesteld.

Het verordening gebied wordt begrensd door wegen rondom het Stadshart bestaande uit; de Agorabaan en de Kustendreef aan de noordzijde, de Lindenlaan aan de oostzijde, de Ziekenhuisweg aan de zuidzijde en de spoorlijn en het station aan de Westzijde.

Het gaat in een beheersverordening alleen om het vastleggen van de bestaande situatie. De bestaande situatie is in dit geval niet alleen de 'waarneembaar' bestaande situatie, dus wat feitelijk aanwezig is, maar ook de planologisch bestaande situatie. Onder de planologisch bestaande situatie vallen de (ondergeschikte) ontwikkelingen die in het voorheen geldende bestemmingsplan Stadshart al mogelijk waren, maar die nog niet gerealiseerd zijn. Dit geldt voor zowel de gebruiks- als voor de bouwmogelijkheden.

Er worden in deze beheersverordening geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt ten opzichte van het voorgaande bestemmingsplan Stadshart.

Ontwikkellocaties uit het voorgaande bestemmingsplan Stadshart met een directe bouwtitel; namelijk de Parkwijk, Zilverparkkade Oost, de bouwvlakken direct ten zuiden en oosten van het Agoratheater, en de Stationbalkons Noord- en Zuid (locaties ten noorden en zuiden van het Stationsplein) maken geen deel uit van de beheersverordening, eveneens is het gebied ‘De Waag Noord’ niet meegenomen in de beheersverordening. Voor de hiervoor genoemde ontwikkellocaties blijft het bestemmingsplan Stadshart het geldende planologische regime.

Inzage

Het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 14 juli 2016 ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.0995.BHV03-VG01. Deze mogelijkheid wordt ook in de hal van het Stadhuis geboden.

Beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt in werking de dag na de bekendmaking.

Naar boven