Vaststelling Bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3

Logo Sint-Oedenrode

Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 30 juni 2016 het bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3 (NL.IMRO.0846.BP2015BUIOUBUGEB15-vg03) heeft vastgesteld.

 

Informatie over het plan

het bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3 heeft uitsluitend betrekking op de locatie Hoogstraat 48 (buitenopslag en gebruik van de weegbrug op deze locatie).

Het besluit tot vaststelling houdt verband met het volgende.

Op 10 juli 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 1” vastgesteld.

Tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS). Op 19 augustus 2015 heeft de ABRvS uitspraak gedaan inzake bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode.

In de uitspraak wordt de raad van de gemeente Sint-Oedenrode opgedragen om met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen voor de vernietigde onderdelen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze en binnen de daarvoor geldende termijn bekend te maken en mede te delen.

De ABRvS heeft tevens uitgesproken dat voor de voorbereiding van het nieuwe besluit, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) niet toegepast hoeft te worden. Dat betekent dat de raad meteen een besluit kan nemen zonder tervisielegging van een ontwerp van het bestemmingsplan.

 

Inzage

Het bestemmingsplan Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3 is met ingang van dinsdag 26 juli 2016 tot en met maandag 5 september 2016 in te zien op het publieksplein van het gemeentehuis aan het Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op de gemeentelijke website is informatie over het plan en een rechtstreekse link naar de landelijke voorziening opgenomen.

 

Beroep

Als belanghebbende kunt u tegen het vaststellingsbesluit een beroepschrift indienen. U kunt beroep instellen als u het niet eens bent met het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan “Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening 3“ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer J. den Otter van het team Ruimtelijke ordening, telefoonnummer: 0413-481337 / e-mail: j.d.otter@sint-oedenrode.nl

Naar boven