Melding stap-3 besluit Interimwet Stad- en Milieubenadering voor het plangebied Deelplan 20, Ypenburg in Den Haag

Logo 's-Gravenhage

Burgemeester en wethouders van Den Haag maken bekend, overeenkomstig artikel 11 van de Interimwet Stad- en Milieubenadering (hierna: Interimwet), dat op 29 juni 2016 het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet gemeld is aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland.

Inhoud van de melding

De gemeente Den Haag ontwikkelt plannen voor het faciliteren van woningbouw binnen deelplan 20 in Den Haag Ypenburg. Dit deelplan ligt in de zuidelijke oksel van het Prins Clausplein. Het deelplan wordt omsloten door de Ypenburgse Boslaan aan de zuidzijde, het Prins Mauritslaboratorium van TNO aan de westzijde, het GAVI-kavel aan de noordzijde en de Plas van Reef aan de oostzijde. Ter voorbereiding van de ruimtelijke planvorming voor deelplan 20, is onderzoek gedaan naar de invloed van verschillende milieuaspecten op het plangebied. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat de geluidbelasting binnen het plangebied door het verkeer op de snelwegen A4 en A12, hoger ligt dan de voor deze locatie maximaal toelaatbare waarde van 53 dB. In de Interimwet is opgenomen dat afwijkingen van milieukwaliteitsnormen voor (onder meer) geluid zijn toegestaan voor het vestigen van milieugevoelige bestemmingen. Om te kunnen afwijken van de milieukwaliteitsnormen moeten drie stappen worden doorlopen waarbij de eerste en tweede stap concreet geen oplossing biedt in deze situatie. De uitwerking van de verschillende Stappen 1, 2 en 3 en de consequenties daarvan volgt bij het opstellen van het ontwerpbesluit Stap-3 welke binnenkort ter inzage wordt gelegd.

Door af te wijken van de milieukwaliteitsnormen, met een Stap-3 besluit krachtens de Interimwet, kan wel van de norm van 53 dB worden afgeweken mits wordt voldaan aan de voorwaarden in de Interimwet. In het ontwerpbesluit Stap-3 en het bijbehorende Stappenrapport Stad en Milieubenadering Deelplan 20 wordt hier nader op ingegaan. Deze bekendmaking ziet slechts op de melding aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland dat we voornemens zijn een Stap-3 besluit te nemen. Tegen de melding kan geen reactie worden gegeven.

Verder verloop procedure

Het ontwerpbesluit Stap-3 wordt medio juli 2016 ter inzage gelegd. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerpbesluit Stap-3 voor het Deelplan 20. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in het Gemeenteblad, de Staatscourant (online) en via de website van de gemeente www.denhaag.nl/bestemmingsplannen. In die bekendmaking zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

 

Naar boven