Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Gedeeltelijke reparatie bestemmingsplan Gasthuiswaard

Logo Geertruidenberg

Het college van de gemeente Geertruidenberg maakt bekend dat de gemeenteraad

op 26 mei 2016 het bestemmingsplan “Gedeeltelijke reparatie bestemmingsplan Gasthuiswaard” met IMROnummer NL.IMRO.0779.BPreparatiegwaard-va01 gewijzigd heeft vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

 

Plangebied

Het plangebied omvat de gronden ten zuiden van de Heulweg en ten westen van de Centraleweg, Centraleweg 11, Centraleweg 13 en Heulweg 3, Centraleweg/ Oude Stadsweg (ong), Centraleweg 16 l (voormalig trafostation). Daarnaast wordt voor het totale plangebied van Gasthuiswaard de buitenopslagregeling gewijzigd.

 

Inhoud van de herziening

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de reparatie van de door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 18 april 2012 vernietigde plandelen (bedrijfsperceel ten zuiden van de Heulweg en ten westen van de Centraleweg, Centraleweg 11, Centraleweg 13 en Heulweg 3) van het bestemmingsplan Gasthuiswaard 2010. Daarnaast wordt in deze herziening een geconstateerde omissie hersteld en is het bestemmingsplan op een tweetal punten geactualiseerd.

 

Wijzigingen bij vaststelling

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijzigingen aangebracht.

Algemene toelaatbaarheid bedrijfsactiviteiten

Op het perceel ten zuiden van de Heulweg en ten westen van de Centraleweg loopt de algemene toelaatbaarheid van bedrijfsactivtiteiten op van maximaal categorie 2 op korte afstand van de nabijgelegen bedrijfswoningen tot maximaal categorie 4.2 op ruimere afstand . Dit is zowel in de toelichting, regels als op verbeelding verankerd.

Concreet uitbreidingsplan Sibelco

De specifiek door Sibelco aangevraagde bedrijfsactiviteiten op het perceel ten zuiden van de Heulweg en ten westen van de Centraleweg zijn in het plan meegenomen. Als gevolg hiervan zijn de toelichting, regels en verbeelding aangepast.

Afwijken via omgevingsvergunning

In het plan is de mogelijkheid opgenomen om, onder voorwaarden, (binnenplans, via omgevingsvergunnng) af te wijken van de algemene toelaatbare bedrijfsactiviteiten milieuzonering.

 

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag  8 juli 2016 tot en met donderdag 18 augustus 2016 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van 9 juli 2016 t/m 19 augustus 2016 beroep instellen. Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

 

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan hiertoe een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op 20 augustus 2016, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven