Verkeersbesluit tot plaatsing bord C2 en C3 op Van Swietenlaan

Logo Groningen

Bezoekadres

Gedempte Zuiderdiep 98

Postadres

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Op de openbare weg de Van Swietenlaan en wel het gedeelte gelegen tussen de Albert Schweitzerlaan en een punt ongeveer 50.00 meter ten noordwesten van de Albert Schweitzerlaan worden borden C2 en C3 uit Bijlage 1, RVV 1990 aangebracht èènrichtingsweg, in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee met onderbord OB 02 en OB62. In verband met de aanpassingen rondom het Martini Ziekenhuis is het nodig om deze maatregel uit te voeren om zo doende de veiligheid en een vlotte doorstroming van het verkeer garanderen, en wel het gedeelte gelegen van de Van Swietenlaan tussen de Albert Schweitzerlaan en een punt ongeveer 50.00 meter ten noordwesten van de Albert Schweitserlaan in noordwestelijke richting. Het noodzakelijk is dat dit gedeelte in èèn richting gesloten wordt verklaard voor bestuurders.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen tot plaatsing van een borden C2en C3 met onderborden OB02 en OB62 uit Bijlage 1, RVV 1990 aan de Van Swietenlaan

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon (050) 367 74 83.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

  • -

    uw naam, adres en telefoonnummer;

  • -

    de datum waarop u het bezwaar indient;

  • -

    het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

  • -

    waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • -

    uw handtekening.

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan deze brief vindt.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen,

concerndirecteur Groningen,

namens deze,

J.L.Haks

hoofd afdeling Juridische Zaken, Parkeren, Vastgoed

Naar boven