Vaststelling wijzigingsplan Suyderbon (twee woningen), Rijnsaterwoude

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht het navolgende bekend. Het wijzigingsplan ‘Suyderbon (twee woningen)’ is op 28 juni 2016 door het college van B&W ongewijzigd vastgesteld.

Locatie van het bestemmingsplan?

Het plan betreft de realisatie van twee vrijstaande woningen en de aanleg van een (tijdelijke) ontsluiting tussen deze woningen en de straat Suyderbon. De woningen worden gerealiseerd op de percelen 2554 en 2555, de ontsluiting op het perceel 2556. Het plan voldoet aan de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 29 lid 7 van het vigerende bestemmingsplan ‘Kernen Leimuiden – Rijnsaterwoude’ (2013). De anterieure overeenkomst heeft betrekking op de gronden ten zuiden van Suyderbon 48. Deze gronden staan kadastraal bekend als gemeente Rijnsaterwoude, sectie A, nummer 2554 en 2555 en 2556.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het wijzigingsplan ‘Suyderbon (twee woningen)’ ligt van donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2016 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het wijzigingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.WPSuyderbon-VAS1.

Instellen van beroep

Gedurende de hierboven genoemde terinzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het wijzigingsplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

Het beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen,dat vereist, kan tevens op grond van artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening bij de voorzitter van de hiervoor aangehaalde afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 19 augustus 2016 tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail: info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 6 juli 2016

 

Naar boven