Vastgesteld bestemmingsplan “Eext, invulling bedrijfsperceel ten zuiden van Kampstraat 18 t/m 24a”

Logo Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 23 juni 2016 het bestemmingsplan “Eext, invulling bedrijfsperceel ten zuiden van Kampstraat 18 t/m 24a” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan gaat voorzien in de realisatie van een nieuwe bedrijfswoning met berging en kapschuur (bedrijfsloods) op het zuidelijke deel van het perceel kadastraal bekend Anloo, sectie W, nrs. 1329 en 1330 en plaatselijk bekend als bedrijfsopslaglocatie, gelegen ten zuiden van de percelen Kampstraat 18 t/m 24a te Eext.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 7 juli 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure‘ / ‘Vastgesteld’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de raad kenbaar te maken;

  • -

    een belangenhebbende die bezwaar heeft tegen een wijziging die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op deze procedure is de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor een tweetal ruimtelijke besluiten (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen (zie ook publicatie Omgevingsvergunning).

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een bouwwerk ten behoeve van de nieuwbouw van een bedrijfswoning met berging en kapschuur (bedrijfsloods) op het zuidelijke deel van het perceel kadastraal bekend Anloo, sectie W, nrs. 1329 en 1330 en plaatselijk bekend als bedrijfsopslaglocatie, gelegen ten zuiden van de percelen Kampstraat 18 t/m 24a te Eext.

Ter inzage

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Met ingang van de dag na die waarop de omgevingsvergunning ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp beschikking van de omgevingsvergunning kenbaar heeft gemaakt;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent de ontwerp beschikking van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op deze procedure is de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor een tweetal ruimtelijke besluiten (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen (zie ook publicatie “ Vastgesteld bestemmingsplan “Eext, invulling bedrijfsperceel ten zuiden van Kampstraat 18 t/m 24a” ) .

Naar boven