Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan Park Diepstroeten en hogere grenswaarden

Logo Assen

Het college van burgemeester en wethouders van Assen maakt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 9.7 van het vigerende bestemmingsplan Park Diepstroeten, bekend dat zij bij besluit van 15 juni 2016 het wijzigingsplan Park Diepstroeten met identificatienummer NL.IMRO.0106.03WP2015410H-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit wijzigingsplan heeft betrekking op het woongebied Diepstroeten (Assen Oost) en voorziet in het onderling wijzigen van woningaantallen in deelgebieden van het plangebied Park Diepstroeten. Het maximaal aantal woningen in het plangebied blijft gelijk.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het railverkeer van de spoorlijn Zwolle – Groningen, het wegverkeer op de Diepstroeten en het industrielawaai van het TT-circuit de geluidbelasting op de gevels van diverse woningen niet voldoet aan de voorkeurs-grenswaarden van de Wet geluidhinder. Omdat is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college hogere grenswaarden verleend.

Ter inzage

Het wijzigingsplan en het besluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken liggen van donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2016 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33.

Het wijzigingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig hun zienswijzen bij het college naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven