Besluit beoordeling milieueffectrapportage (m.e.r.) in verband met De Pier Scheveningen te Den Haag

Logo 's-Gravenhage

In 2013 heeft de gemeenteraad van Den Haag een bestemmingsplan voor Scheveningen-Badplaats vastgesteld. In dat bestemmingsplan is overwegend de reeds bestaande situatie in het plangebied vastgelegd.

De nieuwe eigenaren van de Scheveningse Pier hebben plannen ontwikkeld voor een hernieuwde exploitatie van de pier voor tenminste 5 jaar. De initiatiefnemers streven naar een grote diversiteit aan functies en activiteiten om de pier weer voor het publiek aantrekkelijk te maken. Denk hierbij aan vernieuwende horecaconcepten (o.a. een pop-up hotel), ruimte voor kunst & cultuur, leisure (o.a. een reuzenrad), winkels en evenementen.

De meeste onderdelen van het plan voor de pier, zoals de exploitatie van restaurants, winkels en evenementen, passen binnen het geldende bestemmingsplan voor Scheveningen-Badplaats. Een aantal onderdelen past niet (volledig) binnen het vigerende bestem­mings­plan. De belangrijkste daarvan zijn het reuzenrad (overschrijding van de bouwhoogte) en het pop-up hotel (deze horeca-categorie is niet toegestaan). Voor deze activiteiten bestaat de mogelijkheid om af te wijken van het bestemmingsplan. Hiervoor is een vergunning vereist. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage (bijlage D, categorie D 10) is door de initiatiefnemer een zogenaamde aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling opgesteld waarin de milieueffecten van de activiteiten worden onderzocht en beoordeeld.

De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het bestemmingsplan kunnen worden uitgesloten.

Besluit

Op 19 januari 2016 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Den Haag besloten dat er geen milieueffectrapportage de pier hoeft te worden opgesteld.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het collegebesluit en de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling liggen met ingang van 26 januari 2016 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

 

  • 1.

    Gemeentelijk Contact Centrum, Spui 70

  • 2.

    Stadsdeelkantoor Scheveningen, Scheveningseweg 303

 

Het collegebesluit en de m.e.r.-beoordelingsnotitie zijn ook in te zien op www.denhaag.nl 

Beroep indienen

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit. Alleen belanghebbenden die door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen kunnen beroep indienen. Voor anderen is dit besluit niet zelfstandig vatbaar voor beroep.

 

Naar boven