Vaststelling partiële herziening en ontwerpomgevingsvergunning buitengebied - Boshoeveweg 1 Oud-Vossemeer (Coördinatieregeling)

Logo Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Tholen maakt, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleend mandaat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de  Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

 

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 juni 2016 op grond van artikel 3.1 Wro de partiële herziening “bestemmingsplan Tholen Buitengebied – Boshoeveweg 1 Oud-Vossemeer”vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft het kenmerk: NL.IMRO.0716.bpBuitengeb2015OVs-VG01 en bestaat uit regels, een verbeelding (kaart) en een toelichting met bijlagen. Met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, is als samenhangend besluit op 10 juni 2016 de omgevingsvergunning nr. Z-HZ_WABO-2015-00721 voor het vergroten van een woning aan Boshoeveweg 1 te Oud-Vossemeer verleend.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied betreft het perceel Boshoeveweg 1 in Oud-Vossemeer. De partiële herziening heeft ten doel om de realisatie van een agrarische proeftuin juridisch planologisch mogelijk te maken.

 

Ter inzage

U kunt het digitale vastgestelde bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het kenmerk NL.IMRO.0716.bpBuitengeb2015OVs-VG01. U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt, inclusief bijlagen, met ingang van 24 juni 2016 gedurende 6 weken tijdens de openingsuren op werkdagen ter inzage in het gemeentehuis Hof van Tholen 2 te Tholen.

 

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt. Om die reden kan uitsluitend een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 25 juni 2016 tot en met 5 augustus 2016.

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

- de naam en het adres van indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van het beroep;

- een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft.

 

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

 

 

 

Naar boven