Van 15 juni 2016 tot en met 27 juli 2016 ligt het m.e.r.-beoordelingsbesluit Esgang 4 te Oosterwolde met bijbehorende stukken ter inzage.

Logo Ooststellingwerf

Voornemen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf maken bekend dat zij overeenkomstig het bepaalde in de Wet milieubeheer een aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling hebben ontvangen van Schaafsma Zand en Grind B.V.

In de notitie wordt meegedeeld dat zij het voornemen hebben een aanvraag om een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in te dienen voor het realiseren van een inrichting voor het opslaan van diverse bouwstoffen (gebroken puin, zand, grind, schelpen, grond), opslag van asbest en het bewerken en verwerken van bouw- en sloopafval (circa 35.000 ton per jaar) aan de Esgang 4 in Oosterwolde.

Besluit milieueffectrapportage

Overeenkomstig het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet het college van burgemeester en wethouders vooraf bepalen of voor de beoogde uitbreiding een milieueffectrapportage vereist is.

Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie hebben burgemeester en wethouders op 7 juni 2016 besloten dat er geen Milieu Effect Rapport (MER) hoeft te worden opgesteld omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit Esgang 4 te Oosterwolde kunt u inzien in het gemeentehuis te Oosterwolde. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 14 0516. De openingstijden en overige contactgegevens vindt u op de gemeentenieuwspagina van de Nieuwe Ooststellingwerver.

Geen bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Zienswijzen en beroep kan ingediend worden in de procedure van de omgevingsvergunning volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven