Definitieve vaststelling Natura 2000-beheerplan Engbertsdijksvenen, Ministerie van Economische Zaken

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 161 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden binnen de Europese Unie. Het Overijsselse gebied Engbertsdijksvenen is er hier één van.

Het Ministerie van Economische Zaken heeft het beheerplan in afstemming met de provincie Overijssel opgesteld. Het plan en de bijhorende Nota van Antwoord zijn definitief door beide bevoegde gezagen vastgesteld. De Staatssecretaris van Economische Zaken verzorgt de vaststellingsprocedure.

Terinzagelegging

U kunt het definitieve Natura 2000- beheerplan Engbertsdijksvenen en de Nota van Antwoord van 24 juni tot 6 augustus 2016 inzien op:

Houdt u hierbij rekening met de reguliere openingstijden.

Beroep

Beroep is mogelijk voor de belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen een ontwerpbeheerplan of belanghebbenden die het niet kan worden verweten dat ze geen zienswijze hebben ingediend, bijvoorbeeld omdat het definitieve plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Beroep staat alleen open tegen die onderdelen van het plan die kunnen worden aangemerkt als besluit. Dat zijn de onderdelen waarin activiteiten zijn vrijgesteld van de vergunningplicht ingevolge artikel 19d, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998.

De beroepstermijn start op 25 juni en duurt tot 6 augustus 2016. Indien u in beroep wenst te gaan, stuurt u een beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U dient uw naam en adres te vermelden, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met het besluit. De behandeling van het beroep verloopt verder via de Raad van State. De meest recente informatie over de beroepsprocedure is te vinden op de website van de Raad van State op www.raadvanstate.nl > Onze werkwijze > Werkwijze bestuursrechtspraak > Algemene kamer (beroep). Op deze plek vindt u ook de informatie over de hoogte van het griffierecht. Dit is de financiële bijdrage die de Raad van State vraagt voor de behandeling van een beroepschrift.

Meer weten en contact

Voor verdere informatie kunt u de Procedurewijzer lezen. Deze is te vinden via www.rijksoverheid.nl/natura2000. Voor algemene vragen over de vaststellingsprocedure kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl): 088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven