Verzoek hogere grenswaarde Wet geluid hinder - Ontwerp besluit Achterdorp 2 te Kesteren

Logo Neder-Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe is voornemens een hogere waarde dan de voorkeurswaarde geluid (van 48dB) vast te stellen, voor een nieuw te bouwen woning op het perceel Achterdorp 2 te Kesteren.

De hogere grenswaarde geluid dient te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een wijziging van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van een vrijstaande woning op het perceel Achterdorp 2 te Kesteren.

Het voornemen om een hogere grenswaarde van 57 dB voor deze woning vast te stellen, is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 13 mei 2016) en het akoestisch onderzoek (adviesburo Windmill, kenmerk P2016.095.01-02, 4 maart 2016).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Het ontwerp besluit, het verzoek om vaststelling van hogere grenswaarde en het akoestisch onderzoek liggen ter inzage van 23 juni tot en met 3 augustus 2016

  • 1.

    analoog bij de receptie van het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden.

  • 2.

    digitaal via de website van de gemeente www.nederbetuwe.nl onder Bekendmakingen -> 2016 -> week 25 -> Ruimtelijke Ontwikkeling 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden naar aanleiding van het ontwerp besluit schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe, Postbus 20, 4043 ZG te Opheusden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Fysieke Pijler, bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 0488.

Opheusden, 22 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven