Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “N282”.

Logo Gilze en Rijen

De provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg en Gilze en Rijen willen de N282 verbreden en aanpassen. Doelen zijn onder andere het verbeteren van de doorstroming van het verkeer, het verkeersveiliger maken van deze weg en het autoluw maken van de kern Hulten. In de gemeente Gilze en Rijen gaat het daarbij om het aanpassen en verleggen van de N282 vanaf de Oosterhoutseweg (N631) tot aan de kruising met de Burgemeester Letchertweg in Tilburg. Ook het aanpassen van de Burgemeester Ballingsweg maakt onderdeel uit van de plannen. De Rijksweg door Hulten wordt autoluw en er komt een nieuwe fietsverbinding vanaf de fietsbrug in Tilburg naar de Oude Baan in Hulten.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen besloot op 14 juni 2016 het ontwerpbestemmingsplan N282 ter inzage te leggen. Ook besloot het college om geen ontwerp-grondexploitatieplan vast te stellen, omdat de grondexploitatie via een overeenkomst is geregeld. Een Nota van Inspraak en Vooroverleg maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan. Hierin worden alle ingebrachte inspraakreacties en vooroverlegreacties behandeld. Voor zover deze reacties hebben geleid tot aanpassing van het voorontwerpbestemmingsplan, zijn deze aanpassingen verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen bij dat plan.

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van dinsdag 21 juni tot en met maandag 1 augustus 2016 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO.0784.BPN282-ON01.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de

Wet ruimtelijke ordening.

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161.

Rijen, 17 juni 2016

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester

ir. G.J.F.M. Vlekke dr. A.J.W. Boelhouwer

Naar boven