Bekendmaking voorontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied, uitvaartcentrum te Schijndel.

Logo Schijndel

Burgemeester en wethouders van Schijndel maken, op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat voor het gebied Gestelseweg 14-16 (Percelen K. 516, K. 517 en K 518), landgoed ‘De Denneboom’ te Schijndel een bestemmingsplan wordt voorbereid. Het voornemen is om een juridisch-planologische titel te creëren voor de oprichting van een uitvaartcentrum met crematorium met een natuurbegraafplaats.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan met IMRO nummer NL.IMRO.0844.BPLGGestelseweg14-VO01 en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 17 juni 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Via de gemeentelijke websites www.schijndel.nl kan iedereen de stukken raadplegen. Ook is het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl te bekijken. Verder kan het voorontwerp worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Inspraakreactie

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden (bij voorkeur schriftelijk) een inspraakreactie over het voorontwerp indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu van de gemeente Schijndel.

Vervolgprocedure

Na het beoordelen van de eventuele inspraakreacties en uitkomsten van het overleg met andere overheden, in het kader van artikel 3.1.1 van het Bro, wordt het ontwerpbestemmingsplan opgesteld en ter inzage gelegd. Op dat moment bestaat de mogelijkheid schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Na behandeling van de eventuele zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan vast, waarna beroepsmogelijkheden openstaan bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State tegen de vaststelling.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding over dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven