VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN

Logo Veere

G ewijzigde vaststelling bestemmingsplan Duinweg 24-30 Oostkapelle.

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 26 mei 2016 het ontwerp bestemmingsplan Duinweg 24-30 in Oostkapelle gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan omvat de herbestemming van de percelen Duinweg 24 t/m 30 in Oostkapelle. Daardoor wordt het bouwen van maximaal 5 woningen mogelijk.

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan onder meer op de volgende onderdelen gewijzigd.

Verbeelding: het bouwvlak voor 5 woningen is opgedeeld in twee vlakken voor ieder maximaal 2 woningen. Voor deze twee vlakken is een bouwaanduiding ‘twee-aaneen’ opgenomen. Tussen het plangebied en de woningen aan de Schulenburg ligt een strook waarop niet gebouwd kan worden. De maximale bouwhoogte wordt gesteld op 7,5 meter (zuidelijk van de nieuwe ontsluiting), resp. 8 meter (noordelijk van de nieuwe ontsluiting). Aanduidingen met betrekking tot aantal woningen en maximale bouw- en goothoogte zijn aangepast.

Regels: Artikel 4 ‘Wonen’ is aangepast zodanig dat meer dan 2 woningen aaneengesloten bouwen niet meer mogelijk is. Ook de maximale bouwhoogte is aangepast. Daarnaast is een voorwaardelijke verplichting voor het realiseren van 1 parkeerplaats op eigen terrein opgenomen.

Opgenomen is de verplichting een parkeerplaats op eigen terrein te hebben.

Toelichting: De paragraaf toelichting op de juridische regeling is aangepast. De paragraaf over de flora- en faunawet is aangepast. De paragraaf over verkeer en parkeren is aangepast.

Het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 16 juni 2016 tot en met 27 juli 2016 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 16 juni 2016 ook beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0088BPDuinwOkpAp-VG01. Ook is er de mogelijkheid om het plan in te komen zien op het gemeentehuis.

Van 16 juni 2016 tot en met 27 juli 2016 kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van de mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft

    gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn

zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

•en belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die

• de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Er wordt een griffierecht geheven.

Als geen beroep wordt ingesteld treedt het vastgestelde bestemmingsplan in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 28 juli 2016. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Domburg, 15 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

Naar boven