Ontwerp bestemmingsplan Eerste reparatieplan Buitengebied

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Eerste reparatieplan Buitengebied” gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt.

Het plan

De gemeenteraad van Coevorden stelde het bestemmingsplan “Buitengebied Coevorden” op 9 december 2014 gewijzigd vast. Tegen dit besluit werden diverse beroepen ingediend. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 16 maart 2016 (kenmerk 201501702/1/R4) uitspraak gedaan en het besluit van de raad van de gemeente Coevorden van 9 december 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied Coevorden” vernietigd, voor zover het betreft:

  • a.

    De aanduiding “bouwvlak” voor het perceel Zweeloërstraat 20 te Noord-Sleen;

  • b.

    Artikel 38, lid 38.2, aanhef en onder j, van de planregels (betreft Oostereind 31 te Erm.

Het nu aan de orde zijnde ontwerp bestemmingsplan “Eerste reparatieplan Buitengebied” voorziet in de reparatie van de door de Afdeling vernietigde onderdelen van het bestemmingsplan “Buitengebied Coevorden. Dit plan heeft dus uitsluitend betrekking op de percelen Zweeloërstraat 20 te Noord-Sleen en Oostereind 31 te Erm.

Wanneer en waar kunt u de plan inzien?

De stukken kunnen worden ingezien van donderdag 16 juni 2016 tot en met woensdag 27 juli2016 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan IDN-nummer is: NL.IMRO.0109.100BP00025-0002.

Zienswijzen

Een ieder kan tijdens de periode van ter inzagelegging zijn/haar zienswijze schriftelijk en/of mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. Voor mondelinge reacties kan telefonisch contact worden opgenomen met de afdeling Leefomgeving, team Omgevingsontwikkeling (mevrouw P. Verwaal, telefoonnummer 14 0524, voor het maken van een afspraak).

Coevorden, 15 juni 2016

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester, Mr. M.N.J. Broers

burgemeester.secretaris

Naar boven