Vaststellen naamgeving openbare ruimte: De Roozendries, Moergestel.

Logo Oisterwijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oisterwijk,

Gelet op:

Artikel 108 van de Gemeentewet

Artikel 6 van de Wet basisregistraties adressen en gebouwen (BAG)

Artikel 2 van de Verordening naamgeving en nummering gemeente Oisterwijk 2010

 

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 6 juni 2016

Overwegende :

dat de verkaveling van het terrein aan de Prinses Margrietstraat in Moergestel zodanig is dat hiermee een nieuwe openbare ruimte ontstaat;

dat de Heemkundekring De Kleine Meijerij geadviseerd heeft hieraan de straatnaam ‘De Roozendries’ toe te kennen met de volgende onderbouwing:

  • het inmiddels gesloopte gebouw op het perceel dat gebruikt werd als kinderdagverblijf en ouderensoos had de naam De Roozendries;

  • de naam Roozendries is een samenstelling van ‘Roozen’ (de achternaam van de voormalige eigenaar van het perceel) en ‘dries’ (perceel dat als weiland gebruikt werd of braak is blijven liggen);

  • de naam voor deze locatie reeds lang ingeburgerd is bij de Moergestelse gemeenschap;

Besluit:

Op grond van bovenstaande overwegingen heeft het college het volgende besluit genomen:

De naamgeving van de openbare ruimte in het bouwproject naast Prinses Margrietstraat 9 in Moergestel vast te stellen op ‘De Roozendries”.

 

Oisterwijk, 08 juni 2016

Het college,

de secretaris, de burgemeester

Ineke Depman Hans Janssen

 

Ter inzage:

 

Dit besluit ligt vanaf vrijdag 17 juni 2016 gedurende 6 weken op het gemeentekantoor bij de afdeling Publiekszaken (Centrale Publiekbalie), De Lind 44 te Oisterwijk, ter inzage. De openingstijden van het gemeentekantoor zijn op maandag, dinsdag en woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na de datum van openbare publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, De Lind 44,5061 HX Oisterwijk. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste de volgende informatie:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    vermelding van de datum en het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • 4.

    een opgave van de reden(en) waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

Als u niet kunt wachten op de uitspraak in bezwaar en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek moet u richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, Postbus 90110, 4800 RA Breda. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Met uw verzoek aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruikt maakt, wordt u griffierecht berekend.

Naar boven