Gemeentelijke coördinatieregeling omgevingsvergunning en bestemmingsplan Oudebildtzijl – Nieuwebildtdijk 94 (herbouw woonboerderij)

Logo het Bildt

Burgemeester en wethouders van het Bildt maken bekend dat:

  • -

    de gemeenteraad op 26 mei 2016 het bestemmingsplan ”Oudebildtzijl - Nieuwebildtdijk 94 (herbouw woonboerderij)” digitaal (IDN: NL.IMRO.0063.BPNBD94-VA01) en analoog heeft vastgesteld;

  • -

    zij bij besluit van 7 juni 2016 de omgevingsvergunning voor de herbouw van een woonboerderij op het adres Nieuwebildtdijk 94 te Oudebildtzijl hebben verleend.

Van 10 maart tot en met 20 april 2016 hebben het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt.

 

O mgevingsver gunning (activiteit: Bouwen en Slopen) De omgevingsvergunning voorziet in de herbouw van een woonboerderij op het adres Nieuwebildtdijk 94 te Oudebildtzijl. De oorspronkelijke boerderij wordt gesloopt en ter plaatse daarvan wordt een nieuwe woonboerderij gebouwd van geringere omvang dan de oorspronkelijke boerderij.

 

Bestemmingsplan Het bestemmingsplan heeft betrekking op de planologische motivering voor de herbouw van een woonboerderij op een voormalige agrarische bedrijfskavel. Het bestemmingsplan voorziet in de omzetting van een agrarisch bouwperceel naar deels een woonbestemming en deels een agrarisch onbebouwde bestemming. In de te handhaven schuur wordt de mogelijkheid geboden voor lichte vormen van bedrijvigheid.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige bekendmaking van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

De plannen inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 9 juni 2016 gedurende zes weken op het gemeentehuis, bij de afdeling Wonen en Werken, aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage. Inzage van het bestemmingsplan is mogelijk op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Het digitale bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.BPNBD94-VA01

U kunt de bronbestanden van het bestemmingsplan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012

en vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.BPNBD94-VA01.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking. Het is gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken: telefoonnummer 0518-409283.

St.-Annaparochie, 8 juni 2016

Burgemeester en Wethouders

van de gemeente het Bildt,

G.Krol, burgemeester

G.R.C. Goeman, secretaris

Naar boven