Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Leembruggenstraat" Hillegom

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 mei 2016 heeft besloten om het bestemmingsplan “Leembruggenstraat” gewijzigd vast te stellen.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 31 woningen te bouwen. Ten opzichte van de bestaande situatie met uitsluitend laagbouwwoningen bestaat de belangrijkste programmatische wijziging uit het opnemen van een woongebouw met 16 portiekontsloten seniorenappartementen over 3 bouwlagen. Deze vallen in de sociale huur. Verder omvat het plan 15 eengezinswoningen (laagbouw) waarvan 7 sociale huurwoningen en 8 koopwoningen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zien op het wegnemen van onduidelijkheden in de regels t.a.v. bouwvlak, erfscheidingen en parkeernormen. Daarnaast is er een wijziging opgenomen om bij het bouwvlak voor gestapelde bouw gedeeltelijk uitpandige terrassen en balkons toe te staan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 juni april tot en met 19 juli 2016 (zes weken) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Hillegom. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Inwoners/Bouwen en verbouwen/Bestemmingsplannen/Ter inzage/Leembruggenstraat.

 

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan beroep ingesteld worden door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend,

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend,

  • 3.

    belanghebbenden voor zover het betrekking heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

 

Beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. “beroepschrift bestemmingsplan Leembruggenstraat”) binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

1. de naam en het adres van de indiener,

2. de dagtekening,

3. de vermelding van het bestuurorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit,

4. een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

 

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Hillegom, 7 juni 2016

Naar boven