Kennisgeving ter inzagelegging ontwerp bestemmingsplan “Buitengebied, boscompensatie N33 en uitbreiding natuurbegraafplaats Hillig Meer te Eext”.

Logo Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Buitengebied, boscompensatie N33 en uitbreiding natuurbegraafplaats Hillig Meer te Eext” ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan gaat voorzien in een juridisch-planologische regeling voor de aanleg van bos (ter compensatie verbreding N33), uitbreiding natuurbegraafplaats 'Hillig Meer' en de aanleg van een landschapswal, op de percelen kadastraal bekend Anloo, sectie X, nrs. 47, 51, 52, 135, 182, 214, 215 en 217 (alle geheel) en plaatselijk bekend als gronden gelegen aansluitend aan en tussen de bestaande natuurbegraafplaats ‘Hillig Meer’ en de N33 te Eext.

Van de totale oppervlakte (ca. 20 ha.) in onderhavig bestemmingsplangebied wordt ca. 14 ha. ingeplant met bos. Het overige terrein (ca. 5 ha.) wordt ingericht als ‘open grasland’ waar geen bos wordt aangeplant. Informatief wordt opgemerkt dat ook ca. 1 ha. (was bestemd als ‘Natuur – Landgoed’) ingeplant wordt met compensatiebos, maar dit is bestemmingsplantechnisch gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied”. Het totale gebied wat voor de bijzondere begraafplaats gebruikt zal gaan worden bedraagt ca. 10 ha.

Het ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, boscompensatie N33 en uitbreiding natuurbegraafplaats Hillig Meer te Eext” dat in februari / maart 2016 ter inzage heeft gelegen. Ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan is het gebied wat bestemd is voor de uitbreiding van de natuurbegraafplaats, in overleg met de provincie, het waterschap, Rijkswaterstaat en de grondeigenaar en vanwege archeologische waarden in, en de hoogte van het plangebied, iets verkleind en wordt toegestaan op de percelen kadastraal bekend Anloo, sectie X, nrs. 47, 51, 135, 182, 214, 215 en 217 (alle gedeeltelijk).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage met ingang van 9 juni 2016 tot en met 20 juli 2016 tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze periode ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) - 267718 (dhr. Ebels) of bij geen gehoor (0592) - 267814.

Naar boven