Kennisgeving terinzagelegging Natura 2000-ontwerpbeheerplan Lingegebied & Diefdijk-Zuid, Ministerie van Economische Zaken

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 161 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden in de Europese Unie. Het Lingegebied & Diefdijk-Zuid is er hier één van.

De bevoegde partijen – het Ministerie van Economische Zaken en de provincies Zuid-Holland en Gelderland – hebben in nauwe samenwerking het beheerplan opgesteld. Dit plan is nu in ontwerp gereed. De Staatssecretaris van Economische Zaken verzorgt de vaststellingsprocedure.

Terinzagelegging

Het ontwerpbeheerplan ligt ter inzage van 8 juni tot 20 juli 2016. Vanaf 8 juni 2016 is het ontwerpbeheerplan digitaal te raadplegen op www.natura2000.nl/inspraak. Daarnaast is het plan in bovengenoemde periode in te zien bij de provinciehuizen in Gelderland en Zuid-Holland en op het Ministerie van Economische Zaken.

Adressen:

  • Provinciehuis Gelderland: Marktstate, Eusebiusplein 1a, 6811 HE Arnhem

  • Provinciehuis Zuid-Holland: Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag

  • Ministerie van Economische Zaken: Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag

Houdt u hierbij rekening met de reguliere openingstijden.

Informatieavond

Wilt u een indruk krijgen van het ontwerpbeheerplan? Kom dan op 20 juni naar de informatieavond. Onze specialisten informeren u graag over de geplande herstel- en beschermingsmaatregelen, de consequenties voor vergunningverlening en het toekomstige gebruik van het natuurgebied.

Datum: 20 juni 2016

Aanvang vanaf: 19.00u, start presentatie: 19.30u

Locatie: De Schildkamp, Leerdamseweg 44 in Asperen

Zienswijze indienen

Op de voorbereiding en vaststelling van het ontwerpbeheerplan is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende gedurende zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over het ontwerpbeheerplan dat ter inzage ligt. Dit kan gedurende de periode 8 juni tot 20 juli 2016. We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten en aangeeft op welk onderdeel van het beheerplan uw zienswijze betrekking heeft.

Let op: de gebiedsanalyse uit het Programma Aanpak Stikstof en de maatregelen die daaruit voortkomen liggen op dit moment niet ter inzage en hier kan nu niet op ingesproken worden. Deze analyse volgt een eigen juridisch traject. Zie hiervoor: http://pas.natura2000.nl.

Zienswijze digitaal indienen

Bij voorkeur dient u uw zienswijze digitaal in via het zienswijzeformulier dat u kunt downloaden via www.natura2000.nl/inspraak. U kunt ook bijlagen met uw zienswijze meesturen. Nadat u uw zienswijze verzonden heeft, ontvangt u per mail een ontvangstbevestiging. Het is niet nodig om uw zienswijze nogmaals per post in te dienen.

Schriftelijk per post

Schriftelijke zienswijzen kunnen opgestuurd worden naar:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

T.a.v. afdeling Natura 2000,

o.v.v. Lingegebied & Diefdijk-Zuid

Postbus 40225

8004 DE Zwolle

Mondeling

Wilt u uw zienswijze mondeling indienen? Maak dan een afspraak via het klantcontactcentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: 088 042 42 42 (lokaal tarief).

Meer weten en contact

Meer informatie over het ontwerpbeheerplan en de mogelijkheden om te reageren, is te vinden op www.natura2000.nl/inspraak.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl): 088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven