Besluit hogere waarde geluid

Logo Veendam

 

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat zij hebben besloten met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen voor de geluidbelasting op de gevels van een nieuw te realiseren woningen op de percelen:

Boven Oosterdiep 129 t/m 129d en 131 t/m 131d, Veendam

Vastgestelde grenswaarden:

  • 62 dB wegverkeerslawaai op de voorgevel;

  • 59 dB wegverkeerslawaai op de zijgevel;

  • 54 dB industrielawaai op de voorgevel;

  • 51 dB industrielawaai op de zijgevel.

Vaststelling van een hogere grenswaarde is noodzakelijk, omdat uit onderzoek is gebleken dat niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai, dan wel 50 dB(A) voor industrielawaai.

Ter inzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 14 januari2016 tot donderdag 25 februari 2016 op werk dagen ter inzage in het gemeentehuis te Veendam.

Beroepsclausule

Tegen deze beschikking kan binnen zes weken na de eerste dag van ter inzage legging beroep worden ingesteld door de aanvrager, adviseurs, degenen die in een eerdere fase zienswijzen naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te brengen. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen, (Postbus 150, 9700 AD Groningen). U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Tegen de beslissing van de rechter kan eventueel nog hoger beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Ieder die beroep instelt kan vragen haar/zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de beschikking niet. Als u vindt dat u hierdoor in uw belangen wordt geschaad, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de President van de Rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen (Postbus 150, 9700 AD Groningen). Als u zo’n verzoek indient moet u tegelijkertijd een beroepschrift indienen. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Veendam, 7 januari 2016

Naar boven