Ontwerpbestemmingsplan N 34-verdubbeling

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan N34-verdubbeling.

Het plan

Als beheerder van de N34 is door de Provincie Drenthe het initiatief genomen om te komen tot een verdubbeling van een deel van deze weg. Het gaat om het deel van de kruising met de N381 in de gemeente Emmen tot aan de afslag Coevorden-noord (kruising N382) in de gemeente Coevorden.

Een groot gedeelte van de autoweg N34 betreft nu nog een rijbaan met 2 rijstroken. Met de ‘verdubbeling’ wordt een autoweg beoogd van 2 rijbanen met elk 2 rijstroken, een vormgeving die overeenkomstig de bestaande situatie van de N34 tussen klaverblad Holsloot (A37/N34) en de kruising met de N391 (Emmen-west).

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de verdubbeling vanaf de N34 vanaf de aansluiting Coevorden-noord tot aan het knooppunt Holsloot.

MER is niet noodzakelijk

Omdat de wijziging of uitbreiding van een autoweg is opgenomen in onderdeel D (categorie 1.1) van het Besluit milieueffectrapportage, dient te worden bepaald of er ten gevolge van de voorgenomen activiteit sprake kan zijn van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Als belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu niet aan de orde zijn, is milieueffectrapportage niet nodig en hoeft er geen MER (milieueffectrapport, het document) te worden opgesteld.

Volgens artikel 7.16 Wet milieubeheer deelt de initiatiefnemer het milieubeoordelingsplichtige voornemen mee aan het bevoegd gezag. Dat betreft hier, zoals genoemd, categorie D1.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Op grond hiervan neemt het bevoegd gezag uiterlijk zes weken na ontvangst een beslissing omtrent de vraag of er bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben, een milieueffectrapport moet worden gemaakt (artikel 7.17 Wet milieubeheer).

Ten behoeve van het onderhavige bestemmingsplan is een m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld.

Op grond van het ontbreken van belangrijke nadelige effecten voor het milieu hebben burgemeester en wethouders besloten dat het doorlopen van een volledige m.e.r.-procedure en daarmee het opstellen van een MER niet nodig is.

Hogere grenswaarden

Omdat voor een drietal woningen binnen de invloedssfeer van de te reconstrueren N34 niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder is door Gedeputeerde Staten van Drenthe besloten om een procedure hogere waarden te starten voor deze drie woningen. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de betreffende bekendmaking van gedeputeerde staten.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken, kan worden ingezien van vrijdag 3 juni 2016 tot en met donderdag 14 juli 2016 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden ter inzage in het Klantcontactcentrum. Na telefonische afspraak met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen (telefoonnummer 14-0524) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Het plan IDN-nummer is: NL.IMRO.0109.100BP00024-0002.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Voor mondelinge reacties kan contact opgenomen worden met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen voor het maken van een afspraak.

 

Coevorden, 2 juni 2016.

Naar boven