Toepassen coördinatieregeling uitbreiding Barge Terminal Venlo Tjalkkade

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat de gemeenteraad op 25 mei 2016 heeft besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling, ingevolge artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), toe te passen op de uitbreiding van de Barge Terminal Venlo ter hoogte van de Tjalkkade te Venlo.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel en geen inhoudelijk besluit. Het door de gemeenteraad genomen besluit maakt het mogelijk om gecoördineerd over het (project) bestemmingsplan en diverse (omgevings) vergunningaanvragen te besluiten. Dit betekent dat de publicatie en terinzagelegging van het ontwerp (project) bestemmingsplan en de ontwerpbesluiten van (omgevings) vergunningaanvragen gelijktijdig in plaats van na elkaar plaatsvindt. Hierop kan dan – door een ieder – zienswijzen worden ingediend. Tegen de besluiten kan vervolgens in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft dus tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Venlo, 1 juni 2016

Naar boven