Vastgesteld bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 juni tot en met donderdag 14 juli 2016 het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Schijndelsedijk 14a’ (met codering NLIMR0.0757.BP01SCHIJNDELSD14A-VST1) ter inzage ligt. Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

I nhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen op het perceel Schijndelsedijk 14a in Boxtel. Op dit perceel was voorheen een intensieve veehouderij gevestigd. De intensieve veehouderij is beëindigd en de omgevingsvergunning (milieuvergunning) voor de veehouderij is ingetrokken. Het agrarische bedrijf is omgeschakeld naar een grondgebonden akkerbouwbedrijf en de initiatiefnemer is voornemens om een aantal nevenactiviteiten bij het agrarisch bedrijf uit te voeren. Het betreft een caravanstalling, de verhuur van landbouwwerktuigen, de reparatie van landbouwwerktuigen en een terras met kleinschalige slechtweervoorziening. De nevenactiviteiten vinden plaats binnen de bestaande bebouwingen binnen het bestemmingsvlak dat in het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ is opgenomen voor het agrarische bedrijf.

Inzage

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan kunt u met ingang van vrijdag 3 juni 2016 inzien. Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit kunt u digitaal raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is bekend onder nummer NLIMR0.0757.BP01SCHIJNDELSD14A-VST1.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en het vaststellingbesluit inzien via de receptie in in het gemeentehuis van Boxtel, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u beroep instellen wanneer u belanghebbende bent:

  • -

    en tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    en u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    en het beroep gericht is tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, moet u naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treden de besluiten niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Wetgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 26 mei 2016. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 26 mei 2016 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Viahttp://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking is:

-Wet op de ruimtelijke ordening, artikel 3.8

Boxtel, 26 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Boxtel ,

De secretaris, H.A.M. van Berkel

De burgemeester, M. Buijs

Naar boven