Ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Cruquius

Logo Amsterdam

 

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 19 mei 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Cruquius’ vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Op 9 april 2013 is het bestemmingsplan Cruquius vastgesteld. De regeling voor bedrijven in het bestemmingsplan Cruquius bevat een onwenselijkheid met betrekking tot de bedrijvigheid die is toegestaan in het plangebied. Abusievelijk is integraal lijst 1 van de VNG-brochure 'Bedrijven en milieuzonering' opgenomen als bijlage 1 van het bestemmingsplan (Staat van bedrijfsactiviteiten - bedrijventerrein), behorend bij de bestemmingen 'Bedrijf-2' en 'Bedrijf-3' van voornoemd bestemmingsplan. Het verschil tussen beide lijsten is dat de uitgebreide bedrijvenlijst van de VNG-brochure naast reguliere bedrijven ook bedrijven in onder meer de categorieën 'Landbouw en dienstverlening t.b.v. de landbouw', 'Visserij- en visteeltbedrijven', 'Logies-, maaltijden- en drankenverstrekking' en 'Cultuur, sport en recreatie' bevat. Het was en is echter niet de bedoeling om deze bedrijven toe te staan in het plangebied. Onderhavig bestemmingsplan ziet op de reparatie van de bedrijvenlijst. Verder wordt in dit plan een kleine technische reparatie van het bestemmingsplan "Cruquius" op de plankaart (verbeelding) meegenomen, te weten een aanduiding in het water voor de ligging van de Piet Heintunnel.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Cruquius’ ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 3 juni 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Cruquius’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer ID NL.IMRO.0363.M1507BPSTD-OW01).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad, per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, mw. M. Harberink. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, mw. M. Harberink, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 2 juni 2016

 

 

Naar boven