VASTSTELLINGSBESLUIT HOGERE WAARDE WET GELUIDHINDER

Logo Heerhugowaard

GERARD DOUPLANTSOEN

Het college stelt een hogere waarden vast van maximaal 51 dB voor het wegverkeerslawaai ten bate van de herontwikkeling op het perceel Gerard Douplantsoen. Hiervoor is een bestemmingsplanwijzigingsprocedure doorlopen.

De gemeenteraad heeft op 24 mei 2016 het bestemmingsplan Hugo-Oord vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van zorgappartementen en grondgebonden woningen op het perceel Gerard Douplantsoen. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai op het perceel Gerard Douplantsoen op de gevels ter plaatse van de geplande bebouwing aan de zuidzijde van het appartementencomplex hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Het college kan onder voorwaarden een hogere waarde vaststellen. Het college heeft het voornemen een hogere waarde van maximaal 54 dB vast te stellen.

Inzagetermijn en beroepsmogelijkheden

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen tegelijkertijd met het vasatgestelde bestemmingsplan, met ingang van woensdag 1 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Heerhugowaard, 31 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

22OV28s

Naar boven