Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Wageningen, 3e herziening

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 11 januari 2016 het bestemmingsplan “Parapluplan parkeren en duurzaam bouwen” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing

Het bestemmingsplan ‘Parapluplan parkeren en duurzaam bouwen’ bevat een regeling voor het parkeren waardoor bij vergunningsaanvragen kan worden getoetst aan de geldende parkeernormen. Daarnaast bevat het bestemmingsplan een afwijkingsbevoegdheid voor energiebesparende maatregelen. Het plangebied van het bestemmingsplan omvat in hoofdzaak de kern van Wageningen.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de nota ambtshalve aanpassingen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    in artikel 3.2 (afwijken van de gebruiksregels) van de regels is in sub a de tekst ‘Beleidsregels parkeernormering’ vervangen door de tekst ‘Nota parkeernormen Wageningen 2015’ en de tekst ‘8 mei 2008’ vervangen door de tekst ’10 november 2015’. Verder is sub b verwijderd en sub c omgenummerd.

  • -

    Bijlage 1 (Beleidsregels parkeernormering) bij de regels is vervangen door de Nota

parkeernormen Wageningen 2015.

  • -

    In paragraaf 2.2.1 van de toelichting is de tekst ‘Beleidsregels parkeernormering’ vervangen door de tekst ‘Nota parkeernormen Wageningen 2015’ en de tekst ‘8 mei 2008’ vervangen door de tekst ’10 november 2015’. Verder is de volgende tekst verwijderd: ‘Daarnaast geldt dat bij nieuwbouwprojecten de gehele parkeerbehoefte wordt berekend. Bij grote gebiedsontwikkelingen is het wenselijk om een gebiedsparkeervisie op te stellen’.

  • -

    In paragraaf 2.2.2 van de toelichting is de volgende tekst verwijderd: ‘Daarnaast kunnen burgemeester en wethouders omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van de parkeernorm. Dit kan alleen wanneer wordt voorzien in een parkeervoorziening, die gelet op de parkeerbelasting, naar aard en invloed op de omgeving gelijkwaardig is aan de ‘Beleidsregels parkeernormering’. Daarbij dient ook rekening te worden gehouden met de reeds bestaande stedelijke ontwikkeling ter plaatse en de mogelijkheid van dubbelgebruik.’ Verder is in de tekst ‘Beleidsregels parkeernormering’ vervangen door de tekst ‘Nota parkeernormen Wageningen 2015’.

  • -

    In paragraaf 4.4 van de toelichting is in de tekst onder sub a van de kop ‘Artikel 3: Partiële herziening’ de tekst ‘Beleidsregels parkeernormering’ vervangen door de tekst ‘Nota parkeernormen Wageningen 2015’ en de tekst ‘8 mei 2008’ vervangen door de tekst ’10 november 2015’. Verder is in de tekst sub b verwijderd en sub c omgenummerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 26 mei 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kunnen de stukken op afspraak worden ingezien.

Website

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.wageningen.nl:wonen, milieu en verkeer/ bouwen en wonen/ bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0046parkeren-VSG1.

Beroep

Tot en met woensdag 6 juli 2016 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • -

    overige belanghebbenden, voor zover het de wijziging in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijziging kunnen verenigen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Publiekszaken (0317 – 492 400).

Naar boven