Bestemmingsplan Scouting Laren vastgesteld

Logo Laren

De gemeenteraad van Laren maakt, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat in zijn vergadering van 30 maart het bestemmingsplan Scouting Laren , NL.IMRO.0417.BPScoutingLW‐Va-01 , gewijzigd is vastgesteld.

Het betreft het perceel van de scouting in Laren aan de Veerweg en de omringende gronden. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van de uitspraak van 7 mei 2014 van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake het bestemmingsplan Laren West. De gronden krijgen de bestemming Maatschappelijk-scouting en Natuur.

Gewijzigde vaststelling

De wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan betreffen onder meer:

  • -

    De aangenomen motie van de gemeenteraad van 25 maart 2015 en het uitgevoerde locatieonderzoek zijn is in de toelichting opgenomen met het uitgevoerde onderzoek en de uitkomsten hiervan als bijlage bij het plan.

  • -

    Bij het inmeten van de afstanden bleek het bestemmingsvlak niet helemaal correct op de locatie te liggen. Het bestemmingsvlak is aangepast.

  • -

    Paragraaf 3.2 is geupdate in verband met uitgevoerde wijzigingen aan de PRV

  • -

    De inmiddels gesloten overeenkomst en de maatregelen inzake de herbegrenzing van de EHS zijn verwerkt in de toelichting en de overeenkomst is als bijlage toegevoegd.

  • -

    Paragraaf 4.2.1 is aangevuld met betrekking tot de uitgevoerde quick scan.

  • -

    Tijdens de vaststelling is een amendement aangenomen waarbij artikel 3.4 sub is verwijderd. Het betrof de ontheffing van de bouwhoogte.

  • -

    Tijdens de behandeling in de raad bleek dat de toelichting nog een verschrijving bevatte in paragraaf 1.3 het genoemde bestemmingsplan Weesboom moest zijn Postiljon. Dit is aangepast.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan ligt, met bijbehorende stukken, met ingang van 26 mei gedurende zes weken ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes bij de balie Vergunningen. De balie is open op afspraak op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 – 12.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 14 035. Het bestemmingsplan is daarnaast te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • -

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • -

    een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is van onverwijlde spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage.

In werking treding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Naar boven