Ontwerp-uitwerkingsplan Scheepmakerskwartier fase 2B en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp-uitwerkingsplan Scheepmakerskwartier fase 2B, met identificatienummer NL.IMRO.0392.UP1120005-on01.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van Haarlem bekend dat zij voornemens zijn hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder) vanwege het weg- en railverkeerslawaai ten behoeve van de in het ontwerp-uitwerkingsplan ‘Scheepmakerskwartier fase 2b’ mogelijk gemaakte hoogwaardige woningbouw.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door het Spaarne, aan de noordzijde door de Oudeweg, aan de oostzijde door de Harmenjansweg/Gedempte Oostersingelgracht en aan de zuidzijde door de insteekhaven achter molen De Adriaan.

Doel

Het doel van het uitwerkingsplan Scheepmakerskwartier Fase 2B is het opstellen van een actueel juridisch planologisch kader, op basis van het Masterplan Scheepmakerskwartier Haarlem (2011), om hoogwaardige woningbouw mogelijk te maken.

Ter inzage

Het ontwerp-uitwerkingsplan Scheepmakerskwartier fase 2B en het ontwerpbesluit hogere waarden, met de bijbehorende stukken, kan worden geraadpleegd:

  • Op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerp-uitwerkingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. Dhr. M. Klazema. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het uitwerkingsplan of besluit. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023-511 4940 (b.g.g. op tel. 023-5113551).

Naar boven