Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Kwekerij Veelzorg Hillegom”

Logo Hillegom

Het college van burgemeester en wethouders van Hillegom maakt bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 april 2016 het bestemmingsplan “Kwekerij Veelzorg Hillegom” gewijzigd heeft vastgesteld, tezamen met het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan “Kwekerij Veelzorg”.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan “Kwekerij Veelzorg Hillegom” heeft betrekking op de locatie Stationsweg 129-131 in Hillegom, bestaande uit: woning Vredehof, het bestaande kantoor, 4 nieuwe woningen langs de Stationsweg, 5 woningen in de bestaande bollenschuur, 2 nieuwe woningen (locatie narcissenloods), de bestaande holkamer voor mogelijk maatschappelijke functie en opslagvoorzieningen ten behoeve van de woningen, 1 bungalow (locatie voormalige garage), 6 nieuwbouw-kavels, een autovrij binnenplein en 39 parkeerplaatsen met bijbehorende voorzieningen.

De ambtshalve wijzigingen in het bestemmingsplan betreffen het opnemen van de parkeernormen in de planregels en enkele tekstuele aanpassingen.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende documenten liggen met ingang van woensdag 18 mei tot en met 28 juni 2016 tijdens openingstijden ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Inwoners/Bouwen en Wonen/Bestemmingsplannen/Ter inzage/Bestemmingplan Kwekerij Veelzorg.

 

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden:

1. die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend alleen beroep aantekenen tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen;

2. die kunnen aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te dienen omtrent het ontwerp, beroep instellen;

bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. “beroepschrift bestemmingsplan Kwekerij Veelzorg Hillegom”).

­

Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

1. de naam en het adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

4. een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schoring) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Hillegom, 17 mei 2016

Naar boven