Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’ te Nieuwerkerk aan den IJssel

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 maart 2016 het bestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’ te Nieuwerkerk aan den IJssel gewijzigd heeft vastgesteld. Derhalve kan er gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden, zoals voorbelasting van de grond. Conform het gestelde in artikel 11, lid 1, Besluit Uitvoering Crisis- en herstelwet geven burgemeester en wethouders er tevens kennis van dat afdeling 2, hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat er sprake is van een procedurele versnelling die ertoe leidt, dat de afwikkeling van eventuele beroepschriften na de vaststelling van dit bestemmingsplan versneld wordt behandeld. De beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van de kern Nieuwerkerk aan den IJssel. Aan de oostzijde sluit het plangebied aan op de bestaande wijk Esse Laag, terwijl de westzijde grenst aan een klein gedeelte open polder genaamd ‘Groene Zoom’, gesitueerd tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Aan de noordgrens van het plangebied ligt de Nieuwerkerkse Tocht. Aan de zuidzijde van het plangebied is de Ringvaart gelegen. Ten zuiden hiervan is het wijkdeel Esse Zoom Hoog gesitueerd.

 

Inhoud plan

Het primaire doel van het bestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’ is het bieden van een juridisch-planologisch kader waarbinnen de ontwikkeling van het woongebied Esse Zoom Laag, bestaande uit de gefaseerde bouw van circa 550 woningen, kan worden gerealiseerd. Daarnaast wordt de reeds bestaande bebouwing aan de Bermweg conserverend bestemd.

 

Terinzage legging

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 4 mei 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpEsseZoomLaag-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Ruimtelijke Plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit bestemmingsplan in te dienen en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 Wet ruimtelijke ordening (Wro) of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Verlenging termijn terinzagel e gging

Het is op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht de publicatie voor bestemmingsplannen zowel te plaatsen in een huis-aan-huisblad als in de Staatscourant. Per abuis is deze publicatie niet geplaatst in de Staatscourant. Deze wordt alsnog geplaatst in de Staatscourant op woensdag 11 mei 2016. Voor de termijn van terinzageligging heeft dit tot gevolg dat het bestemmingsplan een week langer ter inzage ligt, namelijk tot 22 juni 2016.

Naar boven