Kennisgeving

Logo Amsterdam

V aststelling bestemmingsplan De Aker

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 20 april 2016, het bestemmingsplan De Akerten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Voorliggend bestemmingsplan is conserverend van aard en opgesteld naar aanleiding van de actualisatieplicht voor verouderde plannen uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het plan ziet in hoofdzaak op woonfuncties. Met het bestemmingsplan is beoogd te voorzien in een actuele planologische en juridische regeling voor het plangebied.

In totaal worden 12 bestemmingsplannen en 1 beheersverordening (deels) vervangen. In hoofdzaak gaat het daarbij om de bestemmingsplannen De Aker I, De Aker II, De Aker III en De Aker IV.

Het plangebied ligt in stadsdeel Nieuw-West en wordt begrensd door het Hogeboomspad en de Baden Powellweg in het noorden, de Slotervaart in het oosten, de Ringvaart in het zuiden en de wijkontsluitingsweg T106/Ookmeerweg in het westen.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan De Akermet bijbehorende stukken ligt, met ingang van donderdag 12 mei, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, ter inzage op het adresOsdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.nieuwwest.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan De Aker met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is:

NL IMRO 0363 F1312BPSTD-VG01.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 12 mei 2016, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan De Aker treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 11 mei 2016

 

burgemeester en wethouders,

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

 

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven