VERKEERSBESLUIT

Logo Bellingwedde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde

Overwegende:

dat het centrum van Wedde, waaronder de Hoofdweg te Wedde, wordt heringericht.

dat een deel van de Hoofdweg te Wedde reeds is ingericht als een 30km-zone, waar een maximum snelheid binnen de bebouwde kom geldt van 30 km/u en zijwegen gelijkwaardig zijn.

dat op het overige deel van de Hoofdweg te Wedde een maximum snelheid binnen de bebouwde kom geldt van 50 km/u en zijwegen niet gelijkwaardig zijn.

dat op een deel van de Hoofdweg te Wedde t.p.v. het gemeentehuis een vrij-liggend fietspad binnen de bebouwde kom ligt.

dat in het kader van Duurzaam Veilig, de Hoofdweg te Wedde, gelegen binnen de bebouwde kom, de weginrichting als een 30km-zone zal worden uitgebreid.

dat binnen de uitbreiding van de 30km-zone voorrangsregelingen bij enige zijwegen op de Hoofdweg te Wedde gelijkwaardig worden gemaakt.

dat bij de herinrichting het vrij-liggende fietspad langs de Hoofdweg te Wedde t.p.v. het gemeentehuis binnen de bebouwde kom zal komen te vervallen.

gelet op het raadsbesluit d.d. 16 maart 1995;

gelet op de bepalingen van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en de Wegenverkeerswet 1994;

besluit:

* tot het uitbreiden van de huidige 30km-zone op de Hoofdweg te Wedde, gelegen binnen de bebouwde kom van Wedde en dit middels het (ver)plaatsen van zone- borden A130zb (begin 30-zone) en zone-borden A130E1zb (einde 30-zone) aan

te geven.

* tot het gelijkwaardig maken van enige zijwegen (Hoenderkamp, Middenweg en de toegangsweg van het gemeentehuis, welke vallen binnen de uitbreiding van de 30km-zone op de Hoofdweg te Wedde, gelegen binnen de bebouwde kom van Wedde, middels het aanpassen van de weginrichting en/of het verwijderen van de verkeersborden).

* tot het verwijderen van het vrij-liggende fietspad langs de Hoofdweg te Wedde t.p.v. het gemeentehuis, gelegen binnen de bebouwde kom van Wedde, middels het aanpassen van de weginrichting en/of verwijderen van verkeersbord(en).

Wedde, 19 april 2016

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde,

(A. Doornbos) (J.F. Snijder-Hazelhoff)

Gemeentesecretaris, Burgemeester,

Indien u het met de beslissing van ons niet eens bent, kunt u binnen zes weken na verzending c.q. uitreiking van dit besluit daartegen bij ons college een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.(Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde)

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een aanduiding/omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt (graag onderwerp, datum en kenmerk besluit vermelden);

  • d.

    de gronden (motivering) van het bezwaar.

Zodra u zo'n bezwaarschrift indient, kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland te Groningen, een voorlopige voorziening vragen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit vereist (afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen).

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven