Vaststelling wijzigingsplan “Wijzigingsplan Randweg 105”

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Wijzigingsplan Randweg 105’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0451.WPRandweg105-VG01 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Toelichting

Op 25 juni 2015 is het bestemmingsplan Landelijk Gebied – Tussen Poelweg en Noorddammerweg

door de gemeenteraad van Uithoorn vastgesteld. De behoefte aan bedrijfswoningen bij de gevestigde

bedrijven in dit gebied is afgenomen. Hierdoor is de vraag ontstaan om vrijgekomen bedrijfswoningen

om te zetten naar burgerwoningen. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen

om bedrijfswoningen, met bijbehorende gronden, te wijzigen naar de bestemming ‘Wonen’. Voor bovenstaand adres is verzocht om toepassing te geven aan deze wijzigingsbevoegdheid. Het verzoek past binnen de wijzigingsvoorwaarden.

Terinzage

Het wijzigingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 6 mei gedurende zes weken ter inzage. Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het wijzigingsplan terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (6 mei t/m 16 juni 2016) kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot het college hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot het college te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die het college heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Uithoorn, 4 mei 2016

Naar boven