Ontwerp omgevingsvergunning kleidepot Deestersteeg Deest

Logo Druten

 

Burgemeester en wethouders hebben in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een kleidepot aan de Deestersteeg in Deest. Voorafgaand aan de vergunningverlening heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen verleend. De omgevingsvergunning is op 26 april 2016 verzonden aan aanvrager. Het perceel ligt ten oosten van de Deestersteeg, tussen de Laarstraat en de afrit van de Maas en Waalweg (N322). Het kleidepot betreft een verplaatsing van het bestaande kleidepot vanuit de Afferdensche en Deestsche Waarden.

Inzage

De vergunning en verklaring van geen bedenkingen, met de bijbehorende stukken, liggen ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente worden geraadpleegd (www.druten.nl > plaatselijk nieuws > bekendmakingen > bekendmakingen 4 mei 2016).

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan’ betreft is digitaal te raadplegen op de landelijke voorziening

(www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.OVdeekleidepot-1603).

De bronbestanden zijn beschikbaar via www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.OVdeekleidepot-1603.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen zowel de verleende vergunning als de verklaring van geen bedenkingen kan vanaf woensdag 27 april tot en met dinsdag 7 juni 2016 uitsluitend beroep worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend.

Het besluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van genoemde rechtbank.

Ook bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via het digitale loket op www.loket.rechtspraak.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Hierdoor is het niet mogelijk om een zogenaamd ‘pro forma’ beroepschrift in te dienen. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Druten, 4 mei 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

mr. drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven