Vaststelling bestemmingsplan ‘Boerakker – Woningbouwlocatie Hoofdweg 14 e.o.’, Marum

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerakker – Woningbouwlocatie Hoofdweg 14 e.o.’ ongewijzigd heeft vastgesteld (plancode NL.IMRO.0025.BPBO15UITB1-VA01).

 

Plan

Aan de Hoofdweg 14 in Boerakker is een plan opgevat om enige, bij het dorp passende woningbouw te realiseren. In dat plan worden ten noorden van het voormalige café op het perceel enkele woningen voorzien en ten zuiden daarvan eveneens. Ook geeft het plan ruimte voor een nieuwe functie aan het voormalige café. In totaal is er ruimte voor het realiseren van maximaal twaalf woningen, inclusief een woning in het voormalige café. Het bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader voor de realisering van deze ontwikkeling.

 

Inzage en raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 6 mei 2016 tot en met donderdag 16 juni 2016 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur (kamer 9). Het bestemmingsplan is ook in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpva.

 

Indienen beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

 

Het vaststellingbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven