VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED OSS - 2017’ EN NOTITIE REIKWIJDTE EN DETAILNIVEAU, GEMEENTE OSS

Logo Oss

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss - 2017’ en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Hieronder staat waarover het voorontwerpbestemmingsplan en de NRD gaan. Ook geven wij informatie over vier inloopbijeenkomsten. Tot slot leest u hoe u kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan en de NRD.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het voorontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Oss - 2017 over?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oss - 2017’ gaat over het hele buitengebied van de gemeente Oss met uitzondering van vakantiepark en recreatieve poort Herperduin en de zone Oss – Berghem. Het bestemmingsplan omvat ook niet de kernen die in het buitengebied liggen.

Het nieuwe bestemmingsplan legt vooral de bestaande situatie vast. Daarnaast maakt het ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Waar gaat de N otitie Reikwijdte en Detailniveau over?

De gemeente moet de milieugevolgen van het nieuwe bestemmingsplan in beeld brengen, zodat deze een volwaardige plek in de besluitvorming kunnen hebben. Dit doet zij in een milieueffectrapport (MER).

In de NRD staan de opzet en inhoud van het MER. In de NRD geeft de gemeente aan hoe zij de milieueffecten onderzoekt en beschrijft. En hoe zij de resultaten in het MER opneemt.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan en de NRD bekijken

U kunt van donderdag 12 mei 2016 tot en met woensdag 22 juni 2016 de volgende stukken bekijken:

  • het voorontwerpbestemmingsplan

  • andere stukken over het voorontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

  • de NRD

 

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

 

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPbuitengeboss2017-VO01.

De gemeente houdt inloopbijeenkomst en

De gemeente houdt een aantal inloopbijeenkomsten. U bent daar van harte welkom. U kunt dan het voorontwerpbestemmingsplan en de NRD bekijken. Ook kunt u daar vragen over stellen aan ambtenaren van de gemeente.

 

De inloopbijeenkomsten zijn op:

  • dinsdag 17 mei 2016 in gemeenschapshuis Acropolis in Megen

  • woensdag 18 mei 2016 in gemeenschapshuis De Koppelinck in Geffen

  • dinsdag 24 mei 2016 in gemeenschapshuis ’t Slotje in Herpen

  • woensdag 1 juni 2016 in gemeenschapshuis De Hoeve in Lith

De inloopbijeenkomsten duren van 16.00 tot 20.00 uur.

U kunt reageren op de stukken

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan en de NRD. Op het voorontwerpbestemmingsplan kunt u alleen reageren als u in Oss woont of gevestigd bent. Ook kunt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan als u een belang bij het voorontwerpbestemmingsplan hebt.

 

U kunt reageren van donderdag 12 mei 2016 tot en met woensdag 22 juni 2016. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met C. Rollfs of Roelofs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

 

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling SRO

Postbus 5

5340 BA OSS

 

Geef in uw brief aan dat deze over het project ‘Buitengebied’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het voorontwerpbestemmingsplan of de NRD.

Overige informatie

De gemeente stelt de Commissie voor de milieueffectrapportage en andere onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid om advies uit te brengen over het voornemen om een nieuw bestemmingsplan te maken. Dat is ook niet verplicht. Wel raadpleegt de gemeente een aantal andere wettelijk voorgeschreven adviseurs en bestuursorganen, zoals de provincie Noord-Brabant. De gemeente raadpleegt de Commissie voor de milieueffectrapportage wel bij het opstellen van het milieueffectrapport.

 

Het nieuwe bestemmingsplan heeft mogelijk significante gevolgen voor een Natura 2000-gebied als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998. De gemeente doet daarom een zogenaamde voortoets. Daarbij beoordeelt zij of in verband met deze gevolgen een passende beoordeling nodig is als bedoeld in die wet. Als uit de voortoets blijkt dat een passende beoordeling nodig is, zal de gemeente deze samen met het MER maken.

U leest hier meer over in de NRD.

Wat gebeurt er na het voorontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een voorontwerpbestemmingsplan. Dat wil zeggen: de eerste versie van een nieuw bestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. Daarna maakt de gemeente een nieuwe versie: het ontwerpbestemmingsplan. Het milieueffectrapport neemt zij op in de toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan. Ook daar kunt u dan weer op reageren. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan pas definitief vast.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw C. Rollfs of Roelofs of mevrouw E. Broeksteeg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven