Ontwerpbesluit Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zoetermeer-Lansingerland, Schooljaar 2016/2017, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om goed te keuren de volgende aanvraag in het kader van de Regionale plannen onderwijsvoorzieningen:

Nr. 2016/9750 M

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring van de aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zoetermeer-Lansingerland (RPO-13/007), met een looptijd van maximaal vijf jaar, te weten van 1 augustus 2013 tot en met 31 juli 2018.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (W.V.O.) en de “Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs” (zie referte), breng ik de volgende, in het kader van het RPO aangevraagde onderwijsvoorzieningen, voor bekostiging in aanmerking:

Per 1 augustus 2016:

Melanchthon Christelijke Scholengemeenschap voor gymnasium atheneum havo en vmbo (Brinnummer 31CG):

hoofdvestiging Rembrandtlaan 38 te Bleiswijk (vestigingsnummer 00):

het toevoegen van de vbo afdelingen:

  • landbouw (vbo-lno);

  • administratie (vbo-ad);

  • bouwtechniek (vbo-bt)

De vbo afdelingen verzorging (vbo-vz) en handel en verkoop (vbo-hv) zijn al aanwezig op deze vestiging.

nevenvestiging Myra Wardsingel 50 te Berkel en Rodenrijs (vestigingsnummer 03):

het toevoegen van de vbo afdeling:

  • administratie (vbo-ad);

  • bouwtechniek (vbo-bt).

De vbo afdeling verzorging (vbo-vz) is al aanwezig op deze vestiging.

Motivering

De aanvulling op het RPO Zoetermeer-Lansingerland is met positief resultaat getoetst aan de in de referte genoemde wet- en regelgeving. Mijn besluit heeft uitsluitend betrekking op de voor bekostiging in aanmerking gebrachte onderwijsvoorzieningen. Eventueel binnen het RPO gemaakte andere afspraken worden in de beoordeling niet meegenomen.

Ik verzoek u, als contactpersoon, alle betrokken partijen waaronder ook de bij het RPO betrokken gemeenten, van mijn beslissing op de hoogte te brengen. Bijgaand zend ik u een overzicht van de goedgekeurde situatie.

Referte

Artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals gewijzigd bij Staatsblad 2008, nr. 296 en 297);

Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/B&B-2008/26204 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140;

Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend beroepsonderwijs, kenmerk VO/OK-2008/33116 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140.

Ter inzage legging

De aanvragen, de ontwerpbesluiten en voor zover van toepassing andere daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf één dag na publicatie in de Staatscourant tot en met zes weken gerekend vanaf één dag na publicatie in de Staatscourant tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van:

DUO Zoetermeer

Europaweg 2

2711 AH Zoetermeer

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen binnen de bovengenoemde termijn hun zienswijzen hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij:

Dienst Uitvoering Onderwijs

t.a.v. de afdeling OI/BKP/Productie 1

Postbus 606

2700 ML Zoetermeer

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

De afdeling OI/BKP/Productie 1, telefoon: 079-3234565.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. Bussemaker. Namens deze: De directeur Onderwijsinstellingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs E. Slump

Naar boven