Vaststelling Beheersverordening reparatie waterstaat-waterkering buitengebied

Logo Hoogezand-Sappemeer

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op 18 april 2016 een beheersverordening vastgesteld voor een deel van het buitengebied. De verordening betreft de gebieden waarop in het bestemmingsplan Buitengebied de dubbelbestemming 'Waterstaat-waterkering' van toepassing is; de waterkanten bij Kiel-Windeweer en een klein deel van Kropswolde.

De dubbelbestemming ‘Waterstaat-waterkering’ plaatste abusievelijk alle bestaande bebouwing onder het overgangsrecht. Dit 'wegbestemmen' is niet de bedoeling geweest van het bestemmingsplan Buitengebied. Bestaande bebouwing dient de bijbehorende planologische bescherming en bestaande gebruiksmogelijkheden te behouden.

De beheersverordening is bedoeld om de dubbelbestemming ‘Waterstaat-waterkering’ te laten vervallen en neemt voor het overige de bestaande planregels over van het bestemmingsplan Buitengebied.

Inzage

De beheersverordening is in te zien op www. ruimtelijke plannen.nl. Op afspraak is het plan in het gemeentehuis digitaal te raadplegen. Er is geen bezwaar en beroep mogelijk tegen de vastgestelde beheersverordening.

Naar boven