Onteigening in de gemeente Groningen voor de ombouw van de Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat de Staat bij brief van 11 december 2015, kenmerk RWS-2015/51948, heeft verzocht te bevorderen dat een koninklijk besluit tot stand komt, waarbij krachtens artikel 72a van de onteigeningswet ter onteigening worden aangewezen onroerende zaken die nodig zijn om de ombouw mogelijk te maken van de Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2. Het betreft het gedeelte Rijksweg 7 vanaf km 193.2 tot km 205.3 en het gedeelte Rijksweg 28 vanaf viaduct Van Ketwich Verschuurlaan, km 198.8 tot Julianaplein, km 200.2, met bijkomende werken in de gemeente Groningen.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeente Groningen, Harm Buiterplein 1 te Groningen (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit met de onteigeningsstukken ligt ter inzage vanaf 26 januari 2016 tot en met 7 maart 2016.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, afdeling BJV Publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van dossiernr. 2015/44.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S.E.M. Rob-Russel, telefoon 088 – 797 13 51, of de heer A.H.W. Steenvoorden, telefoon 06 – 13 27 13 84.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 23 maart 2016 om 14.00 uur in het gemeentehuis van Groningen, vergaderzaal 12, Harm Buiterplein 1. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven