Ontwerpbesluiten Landgoed De Reehorst, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 april 2016 gedurende zes weken (tot en met 9 juni 2016) de onderstaande ontwerpbesluiten ter inzage liggen die verband houden met de herontwikkeling van landgoed De Reehorst aan de Hoofdstraat 8 te Driebergen-Rijsenburg.

Herontwikkeling L andgoed De Reehorst

De herontwikkeling voorziet in de realisatie van een nieuw kantoorgebouw ten behoeve van de Triodos Bank Nederland, een parkeervoorziening met zonnecollectoren, de aanleg van een ontsluitingsweg en paden en werkzaamheden ter verbetering van de cultuurhistorische, landschappelijke en natuurwaarden.

Het plangebied wordt globaal begrensd door het stationsplein van station Driebergen-Zeist in het noorden, de Hoofdstraat in het oosten, Hoofdstraat 26 en de A12 in het zuiden en de Odijkerweg in het westen.

Coördinatiebesluit

De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op 10 maart 2016 besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor nog te nemen besluiten ten behoeve van de herontwikkeling van het landgoed. De kennisgeving van dit raadsbesluit heeft op 17 maart 2016 plaatsgevonden.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de totstandkoming van de besluiten behorende bij deze herontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroep tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten.

Het college van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning berust bij het college.

Ontwerpbesluiten

Ter uitvoering van het coördinatiebesluit liggen gedurende bovengenoemde termijn de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan Landgoed De Reehorst en de daarop betrekking hebbende stukken (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGldgdereehorst-on01). De beoogde herontwikkeling van het landgoed is in dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen;

  • het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het oprichten van een kantoorgebouw, het plaatsen van zonnecollectoren, het plaatsen van verlichting, het vellen van 14 houtopstanden en het uitvoeren van werken en werkzaamheden zijnde het aanleggen van verharding, het plaatsen van verlichting, het verlagen en ophogen van gronden, het vellen en planten van houtopstanden, het aanleggen van een warmte-koude opslag en het aanbrengen van landschapselementen.

Hoe kunt u de ontwerpbesluiten inzien of raadplegen?

De ontwerpbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken zijn binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. U kunt de ontwerpbesluiten binnen de genoemde termijn tijdens de openingsuren ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de openbare bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling indienen over de ontwerpbesluiten. Het is niet mogelijk om zienswijzen per email in te dienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Een zienswijze kan betrekking hebben op één van de of beide ontwerpbesluiten. Geef in uw zienswijze aan op welk(e) ontwerpbesluit(en) deze betrekking heeft.

Richt uw zienswijze zich op het ontwerpbestemmingsplan dan behandelt de gemeenteraad de zienswijze bij het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan. Als uw zienswijze zich (ook) richt op het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning, dan betrekt het college van burgemeester en wethouders de zienswijze bij haar besluitvorming over de aanvraag voor genoemde omgevingsvergunning.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 26 mei 2016 contact op te nemen met de heer Bijl van het team Omgevingsverzoeken van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven