Ontwerpbestemmingsplan “Nieuw-Dijk, Meikamerlaan”, Montferland

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Nieuw-Dijk, Meikamerlaan” met ingang van 28 april 2016 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1955.bpsgnwdwonmeikmrln-on01 te raadplegen is.

 

Het bestemmingsplan beoogt de nieuwbouw van maximaal acht woningen aan de Meikamerlaan te Nieuw-Dijk op een gedeelte van de sportvelden van voetbalvereniging Sprinkhanen. Het type van de woningen staat nog niet vast. Wel staat vast dat, indien er rijwoningen worden gerealiseerd, de rij uit maximaal vier woningen mag bestaan. De woningen zijn georiënteerd op de Meikamerlaan. Tevens wordt tussen de woningen en de sportvelden een watergang en een geluidswal gerealiseerd. Het parkeren ten behoeve van de woningen vindt zoveel mogelijk op het eigen erf van de woningen plaats. Daarnaast is ruimte om in de openbare groenstrook (haaks)parkeerplaatsen tussen de bomen aan te leggen.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, telefoon 0316-291391. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Didam, 26 april 2016,

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven