Besluit afwijken van planologische regelgeving Hugo de Vrieslaan 4

Logo Oegstgeest

(NL.IMRO.0579.OVhugdV4-VA01)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest maakt bekend dat bij besluit van 15 april 2016 een omgevingsvergunning is verleend om af te wijken van de regels van het bestemmingsplan ‘Poelgeest’, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 30 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De aanvraag om vergunning heeft betrekking op het gebruiken van de gronden met de bestemming “Groen” voor “Tuinen”, ten behoeve van de legalisering van een met het bestemmingsplan strijdige gebruik.

Het ontwerpbesluit heeft ter inzage gelegen van donderdag 22 oktober 2015 tot en met woensdag 2 december 2015. Gedurende deze termijn zijn twee zienswijzen ontvangen. Geen van deze zienswijzen hebben gevolgen voor het besluit. De zienswijzen worden samengevat en beantwoord in de nota beantwoording zienswijzen.

De omgevingsvergunning ligt met bijbehorende stukken, gedurende 6 weken ter inzage vanaf donderdag 21 april tot en met woensdag 1 juni 2016. De stukken zijn op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest. De stukken zijn in te zien op de website van de gemeente (www.oegstgeest.nl), via ‘Inwoners’, de rubriek ‘Wonen, (ver)bouw en leefomgeving’ onder ‘Bestemmingsplannen’, en daarna ‘Nu ter inzage’ en vervolgens het kopje ‘Hugo de Vrieslaan 4’.

Een kennisgeving van de ter inzagelegging is tevens te vinden op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl) met identificatienummer NL.IMRO.0579.OVhugdV4-VA01.

Nadere informatie is te verkrijgen bij het team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Tegen een verleende omgevingsvergunning die tot stand is gekomen met de uitgebreide voorbereidingsprocedure kunnen belanghebbenden, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep aantekenen bij de rechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Dit kan alleen als er tijdens de ter inzagelegging van het ontwerpbesluit zienswijzen zijn ingediend door deze belanghebbenden of als de belanghebbenden redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Naar boven