Ontwerpbestemmingsplan Havelte Dorp

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken B&W bekend dat met ingang van 21 april 2016 gedurende zes weken in het gemeentehuis in Diever voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan “Havelte Dorp” met planidentificatie NL.IMRO.1701.0000BP000000000564-0003 met bijbehorende toelichting, regels, verbeelding en bijlagen. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bestemmingsplannen “Havelte Dorp”, “Havelte Dorp oud” worden vernieuwd in een nieuw bestemmingsplan voor het dorp Havelte. Een bestemmingsplanprocedure bestaat uit een drietal fases: voorontwerp, ontwerp en vaststelling. Het voorontwerp van het bestemmingsplan (1e fase) heeft ter inzage gelegen. De inspraakreacties zijn behandeld en waar nodig verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Indieners ontvangen hiervan binnenkort bericht. De 2e fase is dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd wordt. Iedereen kan tijdens de aangegeven periode van zes weken een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Deze zienswijzen worden behandeld en voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad dient het bestemmingsplan uiteindelijk vast te stellen, dat is de 3e fase.

Zienswijze: van 21 april tot en met 1 juni 2016 kan een ieder zijn of haar zienswijzeschriftelijk of mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd

te worden aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0521.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521

Naar boven