BEKENDMAKING HOGERE WAARDEN GELUID WET GELUIDHINDER

Logo Alblasserdam

GEMEENTE ALBLASSERDAM

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam zijn voornemens hogere waarden geluid vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels van 17 woningen op de herontwikkelingslocatie "Bochanenterrein" in het centrum van Alblasserdam. De woningen zijn opgenomen in het ontwerp van het bestemmingsplan herontwikkeling Bochanenterrein.

Het besluit is nodig omdat de woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (voorkeursgrenswaarde) zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer op de A15. Voor de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere waarde is de procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in samenhang met artikel 110 c van de Wet geluidhinder (Wgh) van toepassing.

Ontwerpbesluit t er inzage legging

Het ontwerpbesluit ligt daarom met ingang van 21 april 2016 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis (gedurende de openingstijden). Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl. Het ontwerpbestemmingsplan "Herontwikkeling Bochanenterrein" ligt tegelijkertijd ter inzage en is digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl en via de site www.ruimtelijkeplannen.nl (plan idn: NL.IMRO.0482.bpherbochanen094-on-01).

Zienswijzen

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders (Postbus 2, 2950 AA, Alblasserdam). Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage ligging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de afdeling RMO, cluster RO van de gemeente Alblasserdam (tel. 14-078).

Nadere informatie over het ontwerpbesluit kan worden gekregen op de genoemde afdeling in het gemeentehuis. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingsuren het plan in te zien, kan na telefonische afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

Alblasserdam, 20 april 2016

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven