Vastgesteld bestemmingsplan “De Lyts Ein 37 A te Oosternijkerk”

Logo Dongeradeel

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan De Lyts Ein 37 A te Oosternijkerk met nummer NL.IMRO.0058.BPDRP2015P6-VG01 op 31 maart 2016 ongewijzigd vastgesteld.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van 21 april 2016 tot 2 juni 2016 (6 weken) in het gemeentehuis (balie Bouwzaken) aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit bestemmingsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl via “Wonen, Verkeer & Veiligheid” en vervolgens “bestemmingsplannen”. Het digitale bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Aan de Lyts Ein 37a te Oosternijkerk is een attractieverhuurbedrijf gesitueerd. In het geldende bestemmingsplan ‘Doarpen’ uit 2010 is de op het perceel gelegen loods vervat in de bestemming ‘Bedrijf’ en is de loods voorzien van een bouwvlak. Achter de loods ligt een onbebouwd stuk grond dat in gebruik is als grasland. Het perceel hoort bij het bedrijf aan de Lyts Ein 37a. Per abuis is dit deel van het bedrijfsperceel in het nu geldende bestemmingsplan uit 2010 voorzien van de bestemming ‘Agrarisch’. Dit betreft een incorrecte wijziging ten opzichte van het eerdere bestemmingsplan, toen het gehele perceel nog een bedrijfsbestemming had. Voorliggend bestemmingsplan betreft een reparatieplan om deze omissie ongedaan te maken.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Echter, beroep instellen kunnen alleen zij die een zienswijze hebben ingediend, of zij die redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen. Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven