VOORONTWERBESTEMMINGSPLAN ‘METTEGEUPEL-OOST’

Logo Oss

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Mettegeupel-Oost’. Hieronder staat waarover het voorontwerpbestemmingsplan gaat. Ook geven wij informatie over een inloopbijeenkomst. Tot slot leest u hoe u kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het voorontwerpbestemmingsplan ‘ Mettegeupel -Oost’ over?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Mettegeupel-Oost’ gaat over de invulling van het onbebouwde gebied tussen de Rusheuvelstraat, de Koornstraat, de Rooseveltstraat en de Verlengde Almstein. Binnen het plangebied wordt de realisatie van maximaal 100 woningen mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt er een definitieve locatie voor een hospice opgenomen.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 21 april tot en met woensdag 1 juni 2016 de volgende stukken bekijken:

  • het voorontwerpbestemmingsplan: toelichting, regels, verbeelding en bijlagen

  • andere stukken over het voorontwerpbestemmingsplan

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPmettegploostoss-VO01.

De gemeente houdt een inloopbijeenkomst

De gemeente houdt op 10 mei 2016 een inloopbijeenkomst. U bent daar van harte welkom. U kunt dan het plan bekijken. Ook kunt u daar vragen over stellen aan ambtenaren van de gemeente.

De inloopbijeenkomst is op 10 mei in de Anton Jurgenszaal van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan. Dat kan als u in Oss woont of gevestigd bent. Ook kunt u reageren als u een belang bij het voorontwerpbestemmingsplan hebt.

U kunt reageren van donderdag 21 april tot en met woensdag 1 juni 2016. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met A. Willems van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze over het voorontwerpbestemmingsplan Mettegeupel-Oost gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het voorontwerpbestemmingsplan.

Wat gebeurt er na het voorontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een voorontwerpbestemmingsplan. Dat wil zeggen: de eerste versie van een nieuw bestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. Daarna maakt de gemeente een nieuwe versie: het ontwerpbestemmingsplan. Ook daar kunt u dan weer op reageren. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan pas definitief vast. De wet regelt dit zo.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met A. Willems van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven